Synlig, samfunnsengasjert, samlende og inspirerende? ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter søker ny Direktør

DIREKTØR
 

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter har et tydelig formål og klart definert samfunnsoppdrag om å styrke demokrati, menneskeverd og menneskerettigheter lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
ARKIVET er en særpreget og spennende institusjon fordi den både er minnested, kunnskapsorganisasjon, utdanningssenter, kulturprodusent, mangfoldig felleskapsarena og dagsaktuell samfunnsaktør.
ARKIVET har en kultur preget av innovasjon, engasjement, tverrfaglighet og samskaping. 

Ansvarsområder

Vi søker en direktør som identifiserer seg med vår visjon og våre verdier og som ønsker å være med å utvikle Arkivet i en svært spennende tid. Ny direktør vil få ansvar for å gjennomføre strategiplanen for perioden 2021-2025 som har følgende uttalte mål: 

 1. Styrke ARKIVET som merkevare og samfunnsaktør
 2. Styrke menneskerettighetene og verne om menneskeverdet i Norge og verden
 3. Styrke demokratisk medborgerskap i Agder og Norge
 4. Styrke historiebevissthet i det norske samfunnet
 5. Styrke driftsgrunnlaget, både økonomisk og kompetansemessig
 • Direktør har som daglig leder overordnet ansvar for hele virksomheten. Som direktør er du ARKIVETs ansikt utad, og har ansvar for relasjon til media, både pro- og reaktivt, offentlige bevilgende myndigheter, politikere og andre samarbeidspartnere. 
 • Utviklingen av ARKIVET som en aktuell, synlig samfunnsaktør står sentralt. Samtidig må ny direktør kunne lede og inspirere en stab med mye og tung fagkompetanse hvor organisasjons- og strategiutvikling skal videreføres. 
 • En viktig oppgave for ARKIVET er undervisning av skoleelever. ARKIVET underviser 7-8000 elever fra Agder i året. Med utgangspunkt i historien undervises det om viktigheten av menneskerettighetene og menneskeverdet. Dette er en oppgave som blir viktig å videreføre og utvikle. 
 • Fagmiljøene våre er under sterk utvikling. Vi ønsker å videreutvikle organisasjonens samarbeid innen både forskning og  undervisnings med universitets- og høyskolesektoren. Dette er også en viktig utviklingsoppgave for ny direktør. 
   

Kompetansekrav
 

 • Universitets/høyskoleutdanning på masternivå eller PhD er ønskelig, gjerne innen samfunnsvitenskap, humaniora etc.
 • Relevant operativ og strategisk ledererfaring med dokumentert gjennomføringsevne 
 • Kjennskap til forskning og/eller forskningsledelse
 • Erfaring i økonomistyring og personalledelse
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk
 • God digitalforståelse og oppdatert på den teknologiske utviklingen i samfunnet
 • Kjennskap til humanitært arbeid og menneskerettighetsarbeid er en fordel

Personlige egenskaper
 

 • Evne til å inspirere og skape samhold
 • Gode relasjons-, kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Åpen og inkluderende lederstil
 • Evne til å arbeide strategisk, utviklingsorientert, målrettet og systematisk
 • Tydelig og med god gjennomføringsevne
   

ARKIVET ønsker å gjenspeile befolkningen for øvrig og være en mangfoldig organisasjon. Kvalifiserte kandidater uansett kjønn, etnisitet og funksjonsevne oppfordres til å søke.
Stillingen er regulert til 6 års åremål med mulighet for fornyelse. 

For mer informasjon om stillingen, kontakt Rolf Michaelsen i Qualified Professionals. Alle søkere blir behandlet konfidensielt.

For mer utfyllende informasjon om ARKIVET, se www.arkivet.no. Stillingen er lokalisert i Kristiansand.


Om arbeidsgiveren

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter er et minnested og et nasjonalt forsknings- og formidlingssenter. Med utgangspunkt i andre verdenskrig utvikler, formidler og anvender vi kunnskap som skaper større rom for menneskeverd. FRA TORTURKJELLER TIL FREDSSENTER Senteret holder til i Vesterveien 4 rett utenfor Kristiansand sentrum, i det som under andre verdenskrig var Gestapos hovedkvarter på Sørlandet. Fra 1942 til 1945 fungerte bygningen som politistasjon for det tyske sikkerhetspolitiet. Det ble innredet celler og torturkammer i det som tidligere hadde vært et statsarkiv. Mange ble utsatt for brutale forhør og tortur. I dag er ARKIVET et minnested over det som fant sted her i krigsårene, og de menn og kvinner som mistet livet i kampen for et fritt land. Senteret har et viktig todelt oppdrag: å formidle okkupasjons- og krigshistorien, og å drive fremtidsrettet fredsarbeid gjennom forskning, dokumentasjon og undervisning. Å formidle verdien av frihet og demokrati, og jobbe for å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme, er en viktig del av dette.

ArbeidsgiverARKIVET freds- og menneskerettighetssenter
StedKristiansand S
Frist31.10.2020
Rolf Michaelsen
Daglig leder/Partner
+4797535754
Søk stillingLenken leder til annonseteksten hos Recman, vår samarbeidspartner. Hos Recman finner du mer informasjon om stillingen og kan søke direkte på stillingen.

Relaterte stillinger

Prosjektleder

Er du en proaktiv prosjektleder med kremmerånd og god økonomisk forståelse som ønsker å jobbe med bærekraftige og fremtidsrettede balkong- og fasadeprodukter? Vi søker deg med høy arbeidskapasitet og erfaring innen prosjekt- eller byggeplassledelse, som evner å ha flere baller i luften og samtidig lande de på en god måte. Du [...]

Arbeidsgiver: Sagstuen AS

Sted: Oslo

Frist: Snarest

Installasjonskoordinator – elektrofag

Vi er nå på utkikk etter en erfaren Installasjonskoordinator for hvite disipliner for et spennende prosjekt på vegne av kunde i Bergen, med oppstart snarest. Duties and responsibilities Utarbeide metodedokument som beskriver installasjonsfilosofi, metoder og sekvenser for oppdraget/prosjektet Sikker og effektiv installasjon og overlevering/idriftsettelse Riktig seksjonering av [...]

Arbeidsgiver: Qualified Professionals Bergen

Sted: Bergen

Frist: ASAP

Data Engineer

Som Data Engineer hos vår kunde, vil du være med å bygge opp et satsningsområde i Agder sammen med de beste ressursene innenfor digitalisering og teknologi. Dette passer perfekt for deg som har evnen til å raskt sette seg inn i nye problemstillinger og ønsker å jobbe med både teknologi og forretningsutvikling. Vår kunde jobber med [...]

Arbeidsgiver: Kunde sentralt i Kristiansand

Sted: Kristiansand

Frist: 15.11.2020