Publisert: 15. august 2019, Sist oppdatert: 9. mars 2022

Kunsten å velge det beste rekrutteringsbyrået

Hva er et rekrutteringsbyrå?

Bedrifter som søker nye medarbeidere eller ledere opplever ofte at det er en utfordring å skaffe den beste kompetansen og arbeidskraften. Et rekrutteringsbyrå hjelper med stillingsannonser, søk etter ansatte, intervjuprosess samt sluttvurdering.

Hvordan velge rekrutteringsbyrå

Målet er alltid å finne den beste kandidaten på den mest kostnads- og tidseffektive måten. Men det er mange veier til målet. Hvilken strategi bør du velge? Hvordan finner du det bemannings- eller rekrutteringsselskapet som er best egnet til oppgaven?

Kanskje det er oss? Les mer om oss her.

Stillingsnivået

Det aller første du må tenke gjennom er stillingsnivået. Når målet er å finne en ny toppleder, er gjerne svaret et rekrutteringsbyrå som er spesialisert innenfor headhunting eller executive search.

Rådgiverne

Rekrutteringsbyråets rådgivere vil alltid være tilpasset stillingsnivået de rekrutterer til. Selskapene vil ofte hevde at de benytter den samme verktøykassen og den samme metodikken som de som rekrutterer til høyere stillinger, men likevel er det stor forskjell på kvaliteten. Og det er som oftest rådgiverne som utgjør forskjellen.

Møter

Inviter de rekrutteringsbyråene du vil benytte til møter. Send dem en brief og be dem komme og presentere hvordan de vil løse oppgaven. Dette vil avdekke kompetansenivået. Spørsmålene rådgiverne stiller avslører om de har forstått oppgaven og har en god og troverdig strategi for hvordan de vil finne den beste kandidaten.

Search eller annonsering?

I praksis kan du rekruttere på tre måter. Du kan annonsere, benytte search eller søke i egne databaser. Det er flere forhold som må vurderes når du skal ta standpunkt til valg av prosess. Du skal finne den beste kandidaten til din virksomhet. Vil den beste kandidaten søke? Det er spørsmålet. Vi har følgende erfaringer;

  • Merkevaren er avgjørende. En kjent merkevare trekker til seg flere søkere enn en ukjent.
  • Stillingsnivået spiller en avgjørende rolle. Ledere og spesialister vil trekke til seg søkere, men ikke alltid de du ønsker – men kanskje de som har lyst …

 

Les også: Slik finner rekrutteringsselskapet ekstremt gode butikksjefer og Slik finner du en selger som selger

Haster det?

Hvis de virkelig haster, er det sjelden en god idé å starte med stillingsannonser. Det tar en måned før du vet om det kommer søkere. Start med search, eller ta kontakt med et selskap som er spesialisert innenfor stillingsområdet umiddelbart.

Finne spesialister

Hvis du trenger folk til et fagområde som er dynamisk og utvikler seg raskt, for eksempel innen IT eller markedsføring, er det smart å velge et rekrutteringsselskap som behersker spesialistområdet. Dersom din bedrift ofte har behov for denne type spesialister, kan det også være smart å gjøre rekrutteringsbyrået til en fast partner som kontinuerlig intervjuer kandidater slik at de kan levere raskt når behovet melder seg.

Vi spesialiserer oss innenfor engineering, HR, IT, økonomi, samt salg og marked – les mer om det her.

Enklere stillinger

I praksis kan et hvilket som helst selskap finne en lagermedarbeider eller en person som skal jobbe med kundeservice. Men likevel vil fagkompetanse, personlige egenskaper og atferd være avgjørende for om kandidatene lykkes i jobben. Derfor er det også her smart å velge et selskap som har kompetanse og erfaring innenfor området. Vær oppmerksom på at en rekke bemanningsselskaper ofte kan ha litt enkle prosesser og foretar ikke grundige nok vurderinger av egenskaper, evner og motivasjon. Det er viktige elementer i alle stillinger. Det kan bli dyrt å gjøre det billig.

Les også: Rekrutteringsselskapet brukte fire tester for å finne koordinator og Overlat referansesjekken til et dyktig rekrutteringsselskap

Qualified Professionals

Qualified Professionals er best på search og annonsert. Ofte velger vi en kombinasjon, hvor vi starter med annonsering og fortsetter prosessen med search når dette er nødvendig. Vi har en stor database med kvalifiserte søkere innenfor økonomi, salg og marked og merkantile stillinger og har lang og god erfaring i å rekruttere til denne type stillinger.

Vi har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Les mer om oss her.

Ta kontakt med oss

Send inn skjemaet nedenfor. Vi tar kontakt med deg innen 24 timer.

CTA Form
*Ved innsending samtykker du til Personvernerklæring