Publisert: 18. juni 2019, Sist oppdatert: 16. april 2020

Ingen som søker? Velg et rekrutteringsselskap som behersker search!

Bedrifter som selv tar hånd om rekrutteringsprosessen opplever at de får få søkere eller få med riktig profil. I slike tilfeller er «search» et bedre alternativ.

Vi behersker search: Kontakt oss!

– Vi opplever at flere og flere stillinger ikke får tilstrekkelig med kvalifiserte søkere, sier Øyvind Sandvik, som leder Qualified Professionals. Sandvik forteller at de nå anbefaler og tilbyr «search» til stadig flere av sine kunder.

60 % vil høre om nye muligheter

Ifølge flere undersøkelser er det færre enn 30 % av alle arbeidstakere som aktivt søker nye jobber, likevel viser Qualified Professionals erfaring at 6 av 10 er villige til å bytte jobb.

– 60 % av alle vi henvender oss til er villige å høre om en ny mulighet som presenteres, sier Øyvind Sandvik. Det kan skyldes spennende nye oppgaver, gode betingelser eller at bransjen er spennende.

Ikke gjør det selv

– Rekrutteringsbransjens kunder er blitt vår viktigste konkurrent, fordi teknologien bidrar til at de kan gjennomføre rekrutteringen selv, sier Sandvik. Problemet er at «search» er en omfattende prosess som krever både teknologi, ressurser og kompetanse. Dessuten har vi som rekrutteringsselskap muligheten til å vekke kandidatens interesse før vi presenterer kandidaten for den aktuelle bedriften.

Verktøy og kompetanse

– Vi har verktøy som kundene ikke sitter på, forteller Sandvik. Dette gjør det mulig for oss å være svært spesifikke i våre søk etter riktig kompetanse. For det andre har vi nettverk og bedre kompetanse i å identifisere kandidater som er motivert for et jobbskifte.

Den beste kandidaten

«Search» har lenge vært benyttet når bedrifter skal finne toppledere. Nå ser man imidlertid at dette også blir aktuelt for mellomledere og spesialister.

–  Det er veldig mange som ikke søker på jobber og vil bli ringt til, og ikke minst synes de det er stas å bli headhuntet, avslutter Sandvik. Det er absolutt en sannhet, at for å finne den beste kandidaten, og ikke bare den beste blant de som søkte, må du ut å finne vedkommende.

Les også: Rekrutteringsselskapet brukte fire tester for å finne koordinator og Slik finner rekrutteringsselskapet ekstremt gode butikksjefer